Godaste marängkakorna!
Nu har jag ett recept till er som ni bara måste prova om ni gillar maränger.
Dubbla maränger: 175 grader (20-25 st)
*4 äggvitor
*5 dl florsocker
*200 gr sötmandel
Fyllning:
*100 gr smör
*1 dl florsocker
*1 äggula
*2 tsk vaniljsocker
Skålla mandel och mal den.
Vispa vitorna till hårt skum.
Blanda ner mandeln och florsockret.
klicka ut med en sked 3-4 cm i diameter.
Grädda 10-12 minuter.
Blanda smörkrämen.
Lägg ihop kakorna med smörkräm emellan.
OBS: Smeten blir supergod!

På plåt

Färdiggräddade

Färdiga, supergoda kakor
Dubbla maränger: 175 grader (20-25 st)
*4 äggvitor
*5 dl florsocker
*200 gr sötmandel
Fyllning:
*100 gr smör
*1 dl florsocker
*1 äggula
*2 tsk vaniljsocker
Skålla mandel och mal den.
Vispa vitorna till hårt skum.
Blanda ner mandeln och florsockret.
klicka ut med en sked 3-4 cm i diameter.
Grädda 10-12 minuter.
Blanda smörkrämen.
Lägg ihop kakorna med smörkräm emellan.
OBS: Smeten blir supergod!


På plåt

Färdiggräddade

Färdiga, supergoda kakor
Postat av: jenny
Jag älskar maränger så det här ska jag prova att göra så fort jag får tid
Postat av: MissyElliot
Åh, här älskar vi allt med maränger så det receptet måste jag prova...
;-)