Fisk i (fin)form!



Måste dela med mig av den godaste rödspättan.

Gör så här: Rulla ihop rödspättafiléer och lägg i en form, häll på en skvätt vatten, lite vitt vin, saft av en halv citron, en fiskbuljongtärning och några klickar smör. Strö på lite salt och lite peppar. Lägg aluminiumfolie över formen och pochera i 200 grader tills fisken är klar.
När fisken är klar så häller man vätskan i en kastrull och kokar tills vätskan reducerat och blivit mindre.
Blanda en halv liter créme fraiche med vätskan och några bitar ost, en knapp matsked tomatpuré. Rör för hand eller i en matberedare och lägg ner några buntar dill (går lika bra med fryst dill).
Bred över smeten på fisken och in i ugnen tills det blivit gyllenbrunt.
Vill man kan man lägga på lite räkor och citron när fisken är klar.

Detta är verkligen så himla gott!
Postat av: Ingela

Jag kan verkligen intyga på hur gott det är :)

URL: http://plingans85.webblogg.se/     Skriven den: 2009-06-09| 14:20:22

Ingen reklam tack!

Namn:


E-post (publiceras ej):


URL/bloggadress:


Vad har du på hjärtat?

Komma ihåg dig?
RSS 2.0 mail